Kodin valaistus – tyypit ja kiinnikkeet

Kodin valaistus on tullut tärkeä osa kodin sisustusta. Se välittää lämpöä ja asettaa kodin tunnelman.

Suurin osa kodeista on valaistut kolme valaistusta: ympäröivä valaistus, työvalo ja korostusvalaistus.

Ympäristön valaistus on se, joka antaa yleisen valaistuksen koko huoneeseen. Sitä voidaan käyttää erityisesti parantamaan seinien värejä. Seuraavassa kuvataan joitain valaisimia, joita voidaan käyttää ympäristön valaistukseen kotona:

up-valot / Torchiere-valaisimet: Nämä ovat valaisimia, jotka ohjaavat valoa ylöspäin, ja siksi niitä voidaan käyttää pehmeän ja hajaneen valon aikaansaamiseksi.

Seinälohkot: Nämä ovat seinille asennettuja kevyitä kiinnikkeitä ja tarjoavat hienovaraisen taustavalon. Siksi niitä voidaan käyttää ympäristön valaistukseen.

 LED-valonheittimet: Näitä käytetään yleisesti seinien ja kattojen kauniiseen ilmeeseen. ”Osapuolten tunnelmaa” voidaan tuottaa käyttämällä suuritehoisia pesulampuita tai lasisuodattimia, jotka ”kylpevät” seinät eri väreillä.

Upotettavat valot: Sitä kutsutaan myös Downlights tai Can Lights, jotka asennetaan pieneen katon aukkoon ja työntävät valonsa alaspäin, joka on levinnyt koko huoneeseen. Koska ne vaativat vähän tai ei lainkaan kattotilaa, ne auttavat säästämään tilaa. Voidaan käyttää kapeissa ja pimeissä huoneissa, kuten kylpyhuoneissa ja lähellä portaita.

Tehtävävalo on valaistus, jolla pyritään tekemään tietty tehtävä, kuten lukeminen, ruoanlaitto tai syöminen. Tämän pitäisi välttämättä olla häikäisemätön ja valo on keskitettävä tiettyyn alueeseen. Tarkoituksenmukaisia ​​valaisimia voivat olla:

Pöytävalaisimet: Nämä ovat valaisimia, joita käytetään tavallisesti valaistuksen aikaansaamiseen, koska ne keskittyvät valoa suoraan siihen, missä niitä tarvitaan.

Seinätelineet: Nämä voidaan sijoittaa peilien kummallekin puolelle varjojen minimoimiseksi esim. Parranajon ja kampauksen yhteydessä.

Riipus: ruokailualueen yläpuolella oleva kattoväli voidaan käyttää ruokailutarkoituksiin tarvittavan valaistuksen aikaansaamiseksi.

Akselivalaistus on eräänlainen kohdennettu valaistus, jota käytetään korostamaan taidetta, maalausta tai veistosta. Tämä on kolme kertaa yhtä kirkas kuin ympäristön valaistus. Korostusvalaistukseen kotona käytettävät kalusteet ovat seuraavia:

Valonheittimet: Näitä voidaan käyttää tietyn kuvamateriaalin valaisemiseen. Kiskovalaistus on valaistusjärjestely, jossa valaisimet, kuten valonheittimet, on kiinnitetty yhteen jatkuvaan sähkölaitteeseen. Tästä on tullut suosittu menetelmä korostusvalaistuksen aikaansaamiseksi.

Riipukset: Laskulamppuja tai kattokruunuja, jotka ripustetaan katosta, voidaan kiinnittää huomiota haluttuihin kohteisiin.

Author: Donna

Vastaa